Dodoshop: Tyromania ensi sipaisu

Apupoikien tuote-esittelyt
Detailingshop
Viestit: 264
Liittynyt: Ma Kesä 20, 2011 10:17 pm

Dodoshop: Tyromania ensi sipaisu

Viesti Kirjoittaja Detailingshop » Ke Heinä 20, 2011 9:35 am

Tulipa eilen illalla kokeiltua vanhan Kuplan Nankangeihin Tyromaniaa.

Lähtökohta:
Kuva
Valmistajan ohje on pestä renkaan sivu hyvin ja antaa kuivua. Sitten pyyhitään nuukasti (engl. neat) Tyromania pintaan ja annetaan kuivua. Jos halutaan mattapinta, jätetään sellaiseksi. Jos halutaan hiukan kiiltävämpi, veden ja mikrokuituliinan kanssa kiillotetaan rengas kuivaksi.

Me teimme näin: Pesu Dodo Juice Mellow Yellow vannepesuaineella sienen kanssa ja huuhtaisu. Kuivumisen odottelua ja sitten pyyhkäisy Tyromanialla. Tässä vaiheessa huomattiin että kun käsiteltiin vain yksi rengas kokeeksi, ei kuivumisaika riittänyt ja vahan sekaan jäi vettä. Oletettiin kuivumista seuraillessa että jälki jää epätasaiseksi vesiraidoista joten tehtiin sitten semmoinen kiiltävämpi versio:
Kuva
Ei paha. Ilta-auringon valaistus hiukan muuttui homman aikana mutta sillä ei ollut tarkoitus hämätä... Pikaisella sipaisulla ihan toiseen renkaaseen pesemättä tuli selvästi mattapinta, makuasia kumpi on parempi mutta kyllä tuossa Tyromaniassa jotain ideaa on. Dodo Juice väittää vielä että tavara toimii renkaan pinnassa suojana pitempäänkin, joten täytyy seurailla.

Tuli myös mieleen kokeilla tahriiko miten pahasti renkaiden valkoiset tekstit (ihan totta, joissakin renkaissa on vielä tuommoisiakin!). Itse asiassa tässä kävi niin että kun koholla olevat tekstit pyyhki heti puhtaiksi, valkoisista teksteistä hävisi lika pinnasta. Eli kun varsinaisesti tuon tekee koko sarjalle, käyttöohjeen lisäksi kannattaa huomioida että valkoiset pinnat kannattaa pyyhkiä heti puhtaiksi.

Pari pikaista huomiota käytöstä:
- kannattaa kuivata renkaat huolella tai odotella varsinkin jos haluaa siistin mattapinnan
- kokeilu pesemättömäänkin asfaltilla ajettuun renkaaseen ihan ok (kuraa ei kannata levittää purkkiin)

Detailingshop
Viestit: 264
Liittynyt: Ma Kesä 20, 2011 10:17 pm

Re: Tyromania ensi sipaisu

Viesti Kirjoittaja Detailingshop » Ma Heinä 25, 2011 10:12 pm

Viikon jälkeen ei paljon muutosta renkaassa, eikä ainakaan minkäänlaista pölynkeräämistaipumusta näytä Tyromanialla olevan.

Detailingshop
Viestit: 264
Liittynyt: Ma Kesä 20, 2011 10:17 pm

Re: Dodoshop: Tyromania ensi sipaisu

Viesti Kirjoittaja Detailingshop » Ke Heinä 27, 2011 10:32 pm

Laitetaanpas tänne viimeisiä päivityksiä kokeiluista. Tyromania näyttää olevan herkkä lämmönnousulle, eli siinä vaiheessa kun tavara alkaa lurahtamaan ollaan jo riskirajoilla. Tähänastiset kokeilut ovat osoittaneet että kirjavaa jälkeä tahtoo tulla kumiin kun tavara on levitettäessa liian lämmintä. Suosittelen että pidetään alle 25 asteen, silloin Tyromania pysyy purkissa enkä ole ainakaan vielä keksinyt mitään ongelmaa. Lisäksi näyttää siltä että tavara palautuu entiselleen ja tulokset tasaantuvat kunhan levitettäessä tavara on suhtkoht kiinteää.

Hitsin vaikeaa laitella kuvia tänne, yritän huomenna uusiksi. Jäi pari kuvaa ottamattakin kun alkoi valo loppumaan. Nyt olisi 50/50 kuvia :)

Vastaa Viestiin