Projectech: Bilt Hamber Auto-foam & Zerospot pesutulosdemo

Apupoikien tuote-esittelyt
Avatar
Projectech
Apupoika
Viestit: 1189
Liittynyt: Ti Marras 30, 2010 10:57 pm
Paikkakunta: Laitila
Viesti:

Projectech: Bilt Hamber Auto-foam & Zerospot pesutulosdemo

Viesti Kirjoittaja Projectech » Ke Tammi 26, 2011 1:34 am

Tämän viestin tarkoituksena on näyttää Bilt Hamber Auto-foamin pesuteho todellisissa Suomi-olosuhteissa. Kalustona oli käytössä PA-vaahdotin ja Kränzle 1151T-painepesuri, joita syötettiin Zerospot-vedenkäsittelylaitteen ja nestekaasukäyttöisen vedenlämmittimen kautta. Näin saatiin noin 30 asteista, deionisoitua vettä, TDS-arvoltaan nolla. Pesu suoritettiin ulkona puutteellisessa valaistuksessa ja ilman lämpö oli pari astetta pakkasella.

Lähtökohtana oli oma käyttöauto, jota on viimeksi hoidettu vahalla tai muilla suojatuotteilla yli kolme kuukautta sitten. Autoa on pesty tähän pesuun ryhdyttäessä jo lähes kuukauden ajan ainoastaan tällä samaisella pesumetodilla, eli viimeisestä kinnaspesusta on aikaa saman verran. Kuvien rappauskerros kerättiin parin päivän aikana ajamalla ensin suolamössössä noin parisataa kilometriä, antamalla ko. moskan kuivua yön yli, ajamalla uudelleen samainen rupeama takaisin kotiin ja antamalla senkin kerroksen kuivahtaa pinnalle ennen kuvien ottamista. Tässä siis lähtötilanne ennen pesuun ryhtymistä:

Kuva

Kuva


Auto-foam vaahdotettiin pinnalle PA:n vaahdottimella noin 5% seoksena. Annettiin vaikuttaa kolmisen minuuttia.

Kuva


Tämän jälkeen pestiin Kränzle 1151T painepesurilla kiinteällä viuhkasuuttimella. Autoa ei kuivattu, vaan se ajettiin lämpimään talliin, joka on varustettu ilmankuivaimella. Pesun jälkeiset kuvat on siis otettu yön yli vapaasti kuivuneesta autosta. Tässä muutamia ennen-jälkeen -otoksia:

Kuva

KuvaKuva

KuvaKuva

Kuva

Kuvia ei ole käsitelty muuten kuin rajaamalla ja ne vastaavat todellista tulosta. Ja kaikille epäilijöille tiedoksi: Autosta löytyy varmasti kohtia, joita pyyhkäisemällä voi todeta, että pinta ei ole 100.00 prosenttisesti puhdas. Se on kuitenkin niin puhdas, ettei kukaan kiinnitä puhtaustasoon huomiota muuten kuin myönteisessä mielessä. Tämä on mahdollista saavuttaa autoon mekaanisesti koskematta, vahaturvallisesti, hyvin vähällä vaivalla ja ilman ensimmäistäkään pesunaarmua. Sitten kun pitää saada viimeisen päälle edustuskiilto, pestään lisäksi kintaalla (vaikkapa Bilt Hamber Auto-washilla tai Ultima Paint Guard Washilla) ja suihkitaan tarvittaessa QD pintaan. Tällaisella esipesulla siihenkin voi ryhtyä ennenkokemattoman turvallisin mielin :)
Palveleva autonhoitotuotteiden erikoisliike
Laatutuotteita pieniin ja suuriin autonhoitotarpeisiin, ohjeet ja vinkit kaupan päälle. Ota rohkeasti yhteyttä! autonhoitokauppa.fi

Avatar
aRRtsi
Viestit: 211
Liittynyt: Ti Joulu 21, 2010 4:42 am
Paikkakunta: Korso.
Viesti:

Re: Bilt Hamber Auto-foam & Projectech Zerospot pesutulosdem

Viesti Kirjoittaja aRRtsi » Ke Tammi 26, 2011 4:06 am

Hyvän näköstä kieltämättä :) Vieläku ois itelläki talli/pesupaikka :D

Urran
Site Admin
Viestit: 8533
Liittynyt: To Heinä 01, 2010 2:58 pm
Paikkakunta: Kerava-Vantaa akseli

Re: Bilt Hamber Auto-foam & Projectech Zerospot pesutulosdem

Viesti Kirjoittaja Urran » Ke Tammi 26, 2011 8:15 am

:shock:

Itse olen joskus kuolannut noita Jannen laitteita. Yritin vähän jo myydä niitä nykyiselle työnantajallekkin että voisi pestä autoa täällä mutta homma kariutui kaivon huonoon sijoitteluun. Etenkin veden deionisaattori ja Foam Lance olisi buenot.

Kuvista huomaa kyllä ettei auto ole puhdas, mutta jos on tommonen kalusto vakioituna talliin (kuten joskus ymmärstin että Jannella on) niin ei oo varmaan iso vaiva päivän päätteeks heittää foamit niskaan ja huuhtasta. Menee ehkä 5min max. Deionisoitu vesihän ei aiheuta ns. pilkkuja maalipinnalle kun ei siinä kalkkia, rautaa eikä mitään mikä jäisi pinnalle.

Harmi vaan et tommosen kombinaation hintapolitiikka on semmonen, ettei sitä ns. lainatalliin kannata sijoittaa :(
Vain YKSI LSP!

Avatar
-JP-
Viestit: 2307
Liittynyt: Ma Touko 03, 2010 8:40 pm
Paikkakunta: Jääli

Re: Bilt Hamber Auto-foam & Projectech Zerospot pesutulosdem

Viesti Kirjoittaja -JP- » Ke Tammi 26, 2011 5:07 pm

Tulipas puhtaaksi :shock: . Perhana kun olisi nyt yhtään ylimääräistä rahaa niin oisin jo ostamassa tuota lancea...
"Polishing paint is polishing paint, detailing is getting the wax out of the cracks" -Mike Phillips

Kime
Viestit: 1094
Liittynyt: Ti Joulu 14, 2010 12:40 pm

Re: Bilt Hamber Auto-foam & Projectech Zerospot pesutulosdem

Viesti Kirjoittaja Kime » Ke Tammi 26, 2011 6:35 pm

-JP- kirjoitti:Tulipas puhtaaksi :shock: . Perhana kun olisi nyt yhtään ylimääräistä rahaa niin oisin jo ostamassa tuota lancea...

Kattelin ihan samaa, puhdasta tuli. Hyvät aineet ja välineet. ;)

Avatar
Posambique
Viestit: 2746
Liittynyt: Ke Marras 03, 2010 5:51 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Bilt Hamber Auto-foam & Projectech Zerospot pesutulosdem

Viesti Kirjoittaja Posambique » Ke Tammi 26, 2011 7:11 pm

Kade :mrgreen:

Voi hitto kun ois tollaset pelit ja vehkeet.
Ja olisi kyllä, jos olisi varaa hankkia edes se talli.
"Urku auki, pelti kii"

Avatar
Projectech
Apupoika
Viestit: 1189
Liittynyt: Ti Marras 30, 2010 10:57 pm
Paikkakunta: Laitila
Viesti:

Re: Bilt Hamber Auto-foam & Projectech Zerospot pesutulosdem

Viesti Kirjoittaja Projectech » To Tammi 27, 2011 11:30 am

Urran kirjoitti: ...ei oo varmaan iso vaiva päivän päätteeks heittää foamit niskaan ja huuhtasta. Menee ehkä 5min max. Deionisoitu vesihän ei aiheuta ns. pilkkuja maalipinnalle kun ei siinä kalkkia, rautaa eikä mitään mikä jäisi pinnalle.
Urran tiivisti tuossa hyvin koko homman idean :). Suomessa selviää niin harmillisen harvoin puhtaalla autolla takaisin kotiin, jos päivittäin edes muutamankin kymmenen kilometriä ajelee. Silloin ei auta yhtään, vaikka olisi puunannut eilen itsensä viimeiseen hikipisaraan, koska enää ei näytä puhtaalta eikä kukaan ulkopuolinenkaan osaa arvostaa valtaisaa detailing-panostustasi ;).

Talvella tämä korostuu entisestään, koska hiekan ja suolan yhdistelmä, jota varsinkin tänä talvenä on näkynyt, tärvelee suurimman osan ponnisteluista auton maalipinnan hoidon suhteen. Suolat ja hiekat pitäisi saada ajon jälkeen pestyä pois, mutta kuka jaksaa ja kykenee joka päivä uhraamaan yli puoli tuntia ajastaan pitääkseen autonsa siistinä ja suolattomana? Unohtamatta sitä faktaa, että tuollainen pesutahti pelkästään perinteisin kinnas/ämpäri -menetelmin aiheuttaa melkoisen "own goal damage"-riskin. Yritetään siis pitää autosta hyvää huolta, mutta tehdään samalla pesunaarmuja.

Koko demossa käytössä olleen setin täysi hyödyntäminen vaatii toki lämpimän tallin vesipisteineen, mutta paljon pystyy tekemään jo pelkällä peruspainepesurilla, vaahdottimella ja Bilt Hamber Auto-foamilla. Tällä saadaan aikaan kuvatun kaltainen esipesutulos, josta on hyvä jatkaa perinteisesti kintaalla, ämpärillä ja kuivauksella. Kahden ämpärin käyttö näin hyvin esipestyllä pinnalla on ehkä hieman liioittelua, mutta eipä sitäkään kukaan kiellä :). Tuon kaluston saa vietyä mukaansa jo TI-halliinkin, kunhan varmistaa, että vaahdottimeen on mukana sopiva adapteri pesupaikan painepesuriin. Adaptereita saa meiltä myös erikseen.

Tällä hetkellä ei ole voimassa mitään erikoistarjousta vaahdottimesta tai Auto-foamista, mutta aina voi kysellä yksityisviestillä pakettihintoja, varsinkin jos muutaman henkilön kimppakauppaa päästään hieromaan.
Palveleva autonhoitotuotteiden erikoisliike
Laatutuotteita pieniin ja suuriin autonhoitotarpeisiin, ohjeet ja vinkit kaupan päälle. Ota rohkeasti yhteyttä! autonhoitokauppa.fi

Vastaa Viestiin