Dodoshop: 303 Fabric/PVC Cleaner & Fabric Guard

Apupoikien tuote-esittelyt
Detailingshop
Viestit: 264
Liittynyt: Ma Kesä 20, 2011 10:17 pm

Dodoshop: 303 Fabric/PVC Cleaner & Fabric Guard

Viesti Kirjoittaja Detailingshop » Ke Tammi 11, 2012 11:16 pm

Tässä lyhyessä testissä oli tarkoitus kokeilla 303 PVC/Fabric Cleaner vinyylipintojen ja kankaiden puhdistusainetta sekä 303 High Tech Fabric Guard kankaiden kyllästysainetta.

Lähtökohtana yhtiön pakettikuorma-auton penkki, joka alkoi jo olla aika yököttävässä kunnossa:
Kuva

Kuskin penkkiä olin yrittänyt siivota jo viime kesänä erilaisilla vaahtopesuaineilla useaan kertaan, oikeastaan ilman minkäänlaista tulosta. Auto oli viime kevääseen saakka ollut kiinteistöhoitoalan yhtiöllä ja ensimmäiset kuukaudet auto haisi märälle mullalle. Suurin osa penkissä näkyvistä jätöksistä johtuu kuitenkin allekirjoittaneen elintavoista eli mm. suunnattoman ärsyttävästä tavasta lounastaa ajaessaan.

303 Fabric/PVC Cleanerin suomenkielisessä käyttöohjeessa (monikielinen ohje takaetiketin alla) neuvotaan puhdistamaan tahrat suihkuttamalla ainetta kankaan pintaan märäksi asti, sitten hankaamaan harjalla tai rievulla sekä lopuksi pyyhkimään puhdistusaine ja tahra kostealla rievulla. Ja näin se toimi, ehkä kahden minuutin työn ja vuorokauden kuivumisen jälkeen penkissä ei näkynyt tahroja oikeastaan ollenkaan:
Kuva

Käyttämäni 303 Fabric/PVC Cleaner on oikeastaan tiiviste, jota laimennetaan yleispuhdistukseen 100 ml 10 litraan lämmintä vettä. Voi toimia noinkin, täytyy kokeilla vielä ennen kevättä vaikka veneen kuomuihin ja jonkin avoauton kattoon. Positiivinen yllätys kyllä ainakin suoraan pullosta suihkittuna.

Piti melkein saman tien laittaa samaan penkkiin 303 High Tech Fabric Guard mutta pakkaset puuttuivat peliin. Tuli siis tähän väliin pieni viive mutten ehtinyt sotkea penkkiä sen pahemmin. Viikonloppuna virittelin lämpöpuhaltimen kabiiniin ja roiskin kyllästysaineen penkkiin, märäksi saakka kuten ohje sanoi:
Kuva

Aine haisee miedosti jollekin liuottimelle muttei mitenkään järkyttävän ahdistavasti. Puhallin oli suunnattu kätevästi tekijän suuntaan joten sain kyllä täyden annoksen roiskeita päälleni.

Seuraavana päivänä (en kyllä raaskinut jättää puhallinta päälle vaan sammutin yöksi) penkki oli lähes kuivunut ja aineen ominaishaju tuntui hyvin laimeasti. Siispä roiskimaan vettä penkille ja katsomaan miten käy:
Kuva

Aivan täydellistä tuosta ei vedenpitävyyden kannalta tullut vielä kuvanottovaiheessa vaan yhdessä kohdassa vesi imeytyi kankaaseen. Käyttöohje sanoo että joko kangas ei ollut kuiva tai ainetta ei ollut tarpeeksi, itse epäilen ettei ollut vielä täysin kuiva koska tuoksui vielä miedosti. Haju eli tuoksu muuten hävisi jo sitten sitä seuraavaksi päiväksi. Jatkossa mielenkiintoista seurata miten tuo kylläste toimii ketsupin ja sinapin kanssa…

Aineen kulutuksesta arvioisin että tuommoisissa paksuhkoissa autonverhoiluissa kuluu sen verran ainetta että tuolla melkein litran pullolla (950 ml) käsittelee ehkä kahden auton penkit. Ohuemmilla kankailla riittää vastaavasti laajemmalle alueelle.