Autonhoito.com KESTOTESTI Gtechniq G1 ClearVision SmartGlass

Apupoikien tuote-esittelyt
pasi
Viestit: 166
Liittynyt: To Elo 12, 2010 9:32 am

Autonhoito.com KESTOTESTI Gtechniq G1 ClearVision SmartGlass

Viesti Kirjoittaja pasi » To Syys 01, 2011 10:20 pm

Tästä alkaa Gtechniq G1 kestotesti. Tarkoituksena selvittää kuinka kauan kyseinen aine pysyy "normaaleissa" suomen olosuhteissa lasin pinnalla.

Eli kyseessä lasipinnoille tarkoitettu kestopinnoite Gtechniq G1 ClearVision SmartGlass, jonka laitoin tuulilasiin 27.08.2011

Esikäsittely
Koska kyseessä on pinnoite joka tarttuu lasipintaan kiinni, on erittäin tärkeää että pohjat on tehty kunnolla. Jos pinta on likainen, tarttuu pinnoite likaan ja lähtee lian mukana pois ennenaikaisesti.
Lasi puhdistettiin ennen työstä seuraavasti (tässä järjestyksessä): Työstäminen:
Muutama tippa ainetta setin mukana tulevalle vanulapulle (nämä ovat ihan tavallisia vanulappuja -> Kysy vaimolta jos et tiedä, hänellä on varmaan meikkilaukussa niitä jos tarvitset lisää ;)) Levitykseen käy myös ohut valkoinen puuvilla liina (värillisestä saattaa irrota aineen vaikutuksesta väriä ja jäädä lasiin). Pääasia ettei liina ime ainetta itseensä niin ettei sitä saa levitettyä lasille.
Aine pyyhitään pintaan suosituksen mukaan pienin pyörivin liikkein, mutta tärkeintä on että pintaan ei jää aukkoja. Jokainen valitkoon oman tyylinsä tähän. Jotta pinta on varmasti kauttaaltaan aineen peitossa, suositellaan että ensimmäisen levityksen jälkeen odotetaan noin 10 minuuttia ja levitetään toinen kerros. Lisää ainetta lappuun aina kun sitä ei enää irtoa lapusta lasille.
Toisen kerroksen jälkeen odotetaan noin 15 minuuttia että aine kuivuu, jonka jälkeen käytetään setissä mukana olevaa G2 tuotetta. G2 muuttaa pinnoitteen ylijäämät poispyyhittävään muotoon. Suurin osa G1 pitäisi lähteä pinnasta yhdellä käsittelykerralla. Ei haittaa vaikka lasi ei tule 100% puhtaaksi tässä vaiheessa. G2 kaadetaan vanulapulle ja työstetään pintaan samalla tavalla kuin G1.
G2 levityksen jälkeen lasi pyyhitään sopivalla ikkunaliinalla. G1 jäämät ovat aika tiukkaa kamaa, joten hyvä liina ratkaisee kaiken. Testasin 4 eri liinaa, joista "vohveli" -mallinen oli ehdottomasti paras G1 poistamiseen. Kannattaa huomioida että tuore pinnoite on pehmeää, joten liian karkea liina saattaa poistaa osan siitä.
Ikkunaa pyyhitään niin kauan että kaikki G1 jäljet ovat poissa ja lasi on kirkas ja tahraton.

Lasinpyyhkimien kumit kannattaa puhdistaa huolella tai vaihtaa uusin tässä vaiheessa, mikäli ovat vanhat. Kuluneet tai kovettuneet pyyhkijät ovat pinnoitteen pahin vihollinen. Itselläni oli 3kk sitten hankitut sulat, jotka pyyhkäisin lasinpesuaineella puhtaaksi.

Oma arvio aineen työstämisestä
"Voi perkele mitä hommaa" ... Ei siinä kauaa mennyt, mutta lasin kiillotus lopussa otti koville.

Riittoisuus
Alfa Romeo 156 tuulilasi imi vähän yli puolet 2-kerroksella tuosta 15ml pullosta. Riippuen autosta, 15ml riittää 1-2 käsittelykertaan.

Ensivaikutelma
Kuivalla lasilla ei (tietenkään) erota että pinnassa olisi yhtään mitään. G1 ei näytä antavan lasille kiiltoa ulkopuolelta katsottuna. Pari päivää käsittelyn jälkeen ajelin matka-ajoa helsinkiin päin kaatosateessa. Pyyhkijöitä taisin käyttää matkan aikana yhteensä 4 pyyhkäisyn verran. Lasipinta pysyy puhtaana ja vesi juoksee pois lasilta todella nopeasti jo 50km/h vauhdissa. Motarilla 120km/h vauhdissa oli ihan sama satoiko vettä tai ei, lasi oli käytännössä kuiva koko ajan. Minkäänlaista kalvoa ei muodostunut ja näkyvyys oli erinomainen.

Päiväkirja:
01.09.2011: Autolla on ajettu nyt noin 400km pinnoitteen laittamisen jälkeen, joista noin puolet on ajettu kaatosateessa Helsingin tienoilla. Ei merkkejä pinnoitteen heikentymisestä.

pasi
Viestit: 166
Liittynyt: To Elo 12, 2010 9:32 am

Re: Autonhoito.com KESTOTESTI Gtechniq G1 ClearVision SmartG

Viesti Kirjoittaja pasi » Ke Syys 14, 2011 10:31 pm

14.09.2011 - Rakas tuulilasinpinnoite päiväkirja...
14 päivää syksyn sadekelejä takana ja noin 800 kilometriä matkaa taitettuna. Tuulilasi hylkii edelleen vettä täysin samalla tavalla kuin alussa.

pasi
Viestit: 166
Liittynyt: To Elo 12, 2010 9:32 am

Re: Autonhoito.com KESTOTESTI Gtechniq G1 ClearVision SmartG

Viesti Kirjoittaja pasi » Pe Syys 23, 2011 11:31 pm

23.09.2011 - Rakas tuulilasinpinnoite päiväkirja...

1500km takana, josta suurin osa vesisateessa.

Seurasin eilen tuulilasin käytöstä sateen alkaessa noin 15 minuutin ajan. Viereisillä parkkipaikoilla olleiden autojen lasit muodostivat "kalvon" hyvin nopeasti lasin pinnalle, mutta Gtechniq käsitelty alfan tuulilasissa helmeili nätisti edelleen.

Pieni ajolenkki todisti että lasi hylkii vettä edelleen hienosti ja jo 60km/h vauhdissa vesipisarat alkoivat liikkua vanoja jättämättä pois lasilta. Pientä pienempää pisarointia veden vieriessä lasilla esiintyi lähinnä lasin pinnalle kertyneen lian takia.

Jospa sitä kerkeäisi pesemään auton huomena... näkisi miten pinnoite toimii lasin puhdistuksen jälkeen.

P.S. Yritin kuvata hylkimisefektiä ipadilla ajon aikana, mutta luovuin yrityksestä kun ojaan ajo oli melko lähellä!

P.S.S. Gtechniq C4 jota sain laitettua kabiinin ilmanottoritilään samaan aikaan kun käsittelin tuulilasin, ei osoita minkäänlaisia haalistumisen merkkejä. Pinta hylkii edelleen vettä erittäin hyvin.

pasi
Viestit: 166
Liittynyt: To Elo 12, 2010 9:32 am

Re: Autonhoito.com KESTOTESTI Gtechniq G1 ClearVision SmartG

Viesti Kirjoittaja pasi » Ke Loka 19, 2011 5:35 pm

19.10.2011 - Rakas tuulilasinpinnoite päiväkirja...

3200 kilometriä takana.

Lasi pysyy tasaisen "likaisena" keleistä johtuen, mutta silti paljon puhtaampana kuin ilman pinnoitetta. Vesi ja kuravellit vierivät nätisti pois vieläkin noin 60km/h vauhdista alkaen.

Ainoa haittapuoli tähän mennessä on että tuulilasin reunat (katto ja pilarit) tulevat paljon likaisemmaksi nopeammin, kun lasi puskee kaiken lian sinne.

pasi
Viestit: 166
Liittynyt: To Elo 12, 2010 9:32 am

Re: Autonhoito.com KESTOTESTI Gtechniq G1 ClearVision SmartG

Viesti Kirjoittaja pasi » Ma Loka 31, 2011 6:21 pm

Yllättävän käänteen takia kestotesti joudutaan lopettamaan... auto vaihtui :roll:

Uutta testi alusta tiedossa kunhan saan järjestettyä tarpeeksi aikaa uuden auton täydelliselle käsittelylle.

Vastaa Viestiin