Asiaa liuottimista

Liuottimet, foamit, shampoot, kintaat, kuivaus
Avatar
Demon
Viestit: 1966
Liittynyt: Ke Elo 25, 2010 2:55 pm
Paikkakunta: Lahti City
Viesti:

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja Demon » Ke Joulu 23, 2015 9:18 am

Tehopesua meillä käytetään Surfexin sijaan niin APC:nä kuin raakanakin. Tietyllä suhteella tuo on jokseenkin vahaturvallinen, mutta eipä muutoin.
Instagram: ahoneja
Instagram: detailcave

Juha U
Viestit: 4644
Liittynyt: Ti Syys 13, 2011 8:24 pm

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja Juha U » Ke Joulu 23, 2015 4:37 pm

Viime keväästä lähtien olen käyttänyt aina hanskoja liuottimien kanssa. En tykkää surfexin liukkaasta ominaisuudesta, vaikkei se käsiä kirvele. Kuin myös nuo Motox,solmaster, pineline tehopesu tuntuvat kuivattavan käsiä ja kädet tuntuvat epämukavilta ilman hanskoja noidenkin jälkeen. Pieni vaiva laittaa hanskat käteen pesun ajaksi ja voi sillä olla vaikutusta myöhemmällä iällä terveyteenkin, jos noiden kanssa päivittäin lotraa

Deadbeat111
Viestit: 316
Liittynyt: Ke Joulu 17, 2014 1:00 am
Paikkakunta: Kouvola

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja Deadbeat111 » Ke Joulu 23, 2015 10:27 pm

SPOILERSPOILER_SHOW
Mul menee nykyään automaattisesti nitriilit kätöseen on se sit foami pesu, pinnoitteen laitto tai mikään siltä väliltä

008
Viestit: 21
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2016 8:31 pm

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja 008 » Ke Helmi 10, 2016 8:40 pm

Kestääkö uusien auton vesiohenteisilla maaleilla ja lakoilla maalatut maalipinnat liuottimia, joiden ph on jotain muuta kuin neutraali?
Esimerkiksi voiko käyttää huoletta tällaisia aineita http://ppshield.com/prod/ppclean.html" onclick="window.open(this.href);return false; tai http://ppshield.com/prod/tarex.html" onclick="window.open(this.href);return false; ilman, että maalipinnassa on jokin erikoisvaha tai pinnoite?

Klasu81
Viestit: 167
Liittynyt: Ma Touko 03, 2010 8:16 pm
Paikkakunta: Siilinjärvi

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja Klasu81 » To Helmi 11, 2016 6:39 am

Kyllä pitäisi kestää.
Bad company corrupts

008
Viestit: 21
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2016 8:31 pm

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja 008 » To Helmi 11, 2016 2:11 pm

Hyvä tietää, että uskaltaa käyttää niinkin emäksistä ainetta kuin ph 12. Olen aina ollut käsityksessä, että autonpesussa pitää käyttää neutraaleja liuotinaineita ettei himmennä lakkapintaa.
Mikä on pahinta joka tämmöisten tehopesuaineiden kanssa voi mennä pieleen? Ammattilaiset näitä aineita tuntuu käyttävän käsinpesupaikoissa. Talvella ei ole paikkaa itsellä pestä käsin, joten pitäisi valita pienempi paha konepesun ja autofiksaamon käsinpesun välillä.

Mark77
Viestit: 69
Liittynyt: Su Joulu 04, 2011 1:07 pm

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja Mark77 » To Helmi 11, 2016 8:46 pm

Kyllä talvilika lähtee ihan normaalilla autonpesuaineilla kunhan ei kuivuu lämpimässä tallissa.

Deadbeat111
Viestit: 316
Liittynyt: Ke Joulu 17, 2014 1:00 am
Paikkakunta: Kouvola

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja Deadbeat111 » To Helmi 11, 2016 9:11 pm

008 kirjoitti:Hyvä tietää, että uskaltaa käyttää niinkin emäksistä ainetta kuin ph 12. Olen aina ollut käsityksessä, että autonpesussa pitää käyttää neutraaleja liuotinaineita ettei himmennä lakkapintaa.
Mikä on pahinta joka tämmöisten tehopesuaineiden kanssa voi mennä pieleen? Ammattilaiset näitä aineita tuntuu käyttävän käsinpesupaikoissa. Talvella ei ole paikkaa itsellä pestä käsin, joten pitäisi valita pienempi paha konepesun ja autofiksaamon käsinpesun välillä.
Taitaa suurimman osan autokäytössä olevien luotinaineiden PH olla kympistä ylöspäin...tiedätkö jotain Ph neutraaleja liuottimia?

008
Viestit: 21
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2016 8:31 pm

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja 008 » Pe Helmi 12, 2016 3:23 pm

Deadbeat111 kirjoitti:Taitaa suurimman osan autokäytössä olevien luotinaineiden PH olla kympistä ylöspäin...tiedätkö jotain Ph neutraaleja liuottimia?
Marketin ja autotarvikeliikkeiden liuottimia mitä on tullut käytettyä ovat olleet ph 8-10. Itse en autoa pese liuottimella kuin talven jälkeen ennen vahausta tai kyljistä pikitahroja tarpeen mukaan poistaessa, muuten vain pelkällä autoshampoolla. Solmasterin AS40 (ph 10) on vahvinta mitä olen käyttänyt ja sitäkin enimmillään 5-10% liuoksena. Näillä tavoilla pestynä lakkapinta kiiltää kuin uutena.

Talvella joutuu pesettämään liikkeessä (käsinpesussa) mutta nyt vasta on tullut kyseltyä, että mitä aineita ne käyttävät. Esimerkiksi mainittu ppclean on ph 12 joka on verrannollinen maalarinpesuaineisiin, joita käytetään himmentämään vanhaa maalipintaa ennen maalausta. Käsinpesuloita olen käyttänyt jo vuosia autoilleni ja joskus pesujen jälkeen olen huomannut, että esimerkiksi ovien tiivisteet ovat kuivia ja hauraita. Kerran kävi niin, että auton merkkilogosta oli värit hävinneet. En tiedä johtuuko käytetyistä pesuaineista vai mistä mutta itse pesemällä tuollaista ei ole koskaan tapahtunut, joten ajattelin, että voiko pesuaineet olla syynä ja yritän selvittää voiko lakkapinta säilyä hyvänä näillä pestynä ilman, että sitä täytyy välillä myllyttää ja suojata tavallista vahaa erikoisemmilla aineilla. Välillä varmasti on tilanne ettei vahaa ole jäljellä, jolloin lakkapinta saa suoraan pesuainetta pintaansa.

Aivopesu
Viestit: 56
Liittynyt: Su Huhti 05, 2015 2:06 pm

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja Aivopesu » Pe Helmi 12, 2016 10:03 pm

Pesuaineen pH ei välttämättä kerro sitä kuinka ikävää se on maalipinnoille tai mitä se tekee esim. alumiinilistoille. Fiksua, että olet kysynyt mitä aineita pesulat käyttävät. Karu totuus selviää esim. pyytäessäsi tuotteen käyttöturvatiedotteen nähtäväksi, mikäli semmoinen löytyy (taitaa jäädä löytymättä) tai kaivat sen omatoimisesti maahantuojan tai myyjän sivuilta tms. Käyttöturvatiedote tulee löytyä jokaisesta kemikaalista ja pakkauksesta pitäisi myös selvitä mitä tuote sisältää. Pesulat käyttävät edullisimpia saatavilla olevia tuotteita, joista löytyy lipeää, NaOH, fluorivetyhappoa ym. Nämä raaka-aineet tekevät hallaa pinnoille. Kun halutaan vahva ja halpa pesuaine, niin lipeä on sopivalla vesiseossuhteella halvinta.

Mainitsit Ppcleanin, niin sitä ei tule käyttää raakana, vaan laimennettuna, kuten nykyisin käyttämääsi AS40. Tämä pätee myös jokaiseen muuhunkin liukkariin. Eihän Bilt Hamberin Autofoamiaan käytetä raakana pintaan, vaikka omaa +12 pH-arvon (korjatkaa jos pH-arvo on väärin).

Pesulat pesevät autoja tiukalla tahdilla ja tulosta syntyy nopeasti yhdistettynä halpaan hintaan. Kuitenkin monelta paikkakunnalta löytyy asiaan vihkiytyneitä ja laadukkaita pesupaikkojakin, onneksi näin!

008
Viestit: 21
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2016 8:31 pm

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja 008 » La Helmi 13, 2016 4:43 pm

Tuo oli hyvä tieto, ettei pelkkä ph kerro kaikkea. Löysin käyttöturvatiedotteet Ppcleanille ja Tarexille http://ppshield.com/prod/PPShield_Ppcle ... te.pdf.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; http://ppshield.com/prod/PPShield_Tarex ... eloste.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; . En nähnyt mainitsemiasi aineita listattuna mutta en näiden päälle kovin paljoa ymmärrä. Jos viitsit, niin katso huomaatko niissä mitään erikoista? Ppcleanin kohdalla on käyttöturvatiedotteessa kerrottu ph 12-13. Kyseiset aineet kiinnostavat minua siksi, että niitä on käytössä eräässä Pesukinnas-tasoa (ainakin kuvauksen perusteella) tarjoavassa pesulassa.

Löytyyköhän mistään listaa eri huoltoasemien automaattipesukoneissa käytetyistä pesuaineista? Käsinpesulle vaihtoehtona talvella voisi olla harjaton automaattipesukone . Niissä ei kosketa pintaan muuta kuin vesisuihkulla, toisin kuin käsinpesuloissa, joista on vaikeaa löytää sellaista, jossa autoa ei kuivata lastalla ja pesussa käytetään asiallista kinnasta.

Aivopesu
Viestit: 56
Liittynyt: Su Huhti 05, 2015 2:06 pm

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja Aivopesu » Ma Helmi 15, 2016 3:30 pm

Luottaisn kyllä PPShieldiin huoletta. Välttäisin ennemmin tuntemattomia pesupaikkoja, joissa käytetään mitä sattuu pesuaineita. Harjaton pesukin on vaihtoehto, mutta se ei korvaa mekaanista perusteellista pesua. Eli sinuna tekisin tutustumiskäynnin tietämääsi käsinpesupaikkaan.

Kysyit listaa pesuaineista, joita huoltoasemat käyttää. Seuraavista linkeistä saat tietoa, mutta et kuitenkaan huoltamokohtaista listausta. Huoltamotoiminnan yhteydessä olevat pesulat ovat kuitenkin tarkemmin valvottuja, koska ne käytävät Öljy- ja Biopolttoaineala ry:n hyväksyntäjärjestelmän mukaisia pesuaineita.

Linkki pesuaineiden hyväksynnästä ja listaus hyväksytyistä pesuaineyhdistelmistä:

http://www.oil.fi/fi/huoltoasemat-auton ... arjestelma

http://www.oil.fi/sites/default/files/s ... lmat_1.pdf

Ja ihan yleispätevä ohjekirja ammattimaisesta pesutoiminnasta:

http://www.oil.fi/fi/ajoneuvojen-pesuto ... tijulkaisu

008
Viestit: 21
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2016 8:31 pm

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja 008 » Ke Helmi 17, 2016 4:07 pm

Kiitos listasta. Ainakin osa aineista vaikutti olevan melko neutraaleja. Tuskin niissä kovin pahoja myrkkyjä voi olla, kun niitä näin isossa mittakaavassa käytetään ettei minkäänlainen auto menisi pilalle. Harmi vain ettei mistään näe etukäteen mikä huoltamo mitäkin pesuaineyhdistelmää käyttää.

Kovin emäksisen ja voimakkaan pesuaineen kohdalla maalipinnan kestävyyden lisäksi teippauksien, muovi- ja kumiosien kesto arveluttaa. Kuten myös mitä maalaamattomat metalliosat pitävät, kun pesuainetta valuu ovien sisään ja vastaaviin paikkoihin?

Ehkä pitää uskaltautua Ppcleania kokeilemaan. Menee ketjun aiheen ohi mutta niiden sivuilla http://ppshield.com/contact.htm" onclick="window.open(this.href);return false; on listaa tuotetta käyttävistä pesuloista. Osaako kukaan suositella mitään näistä? En löytänyt täältä mitään mainintaa näistä firmoista.

Aivopesu
Viestit: 56
Liittynyt: Su Huhti 05, 2015 2:06 pm

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja Aivopesu » To Helmi 18, 2016 7:31 am

Kannattaa varmasti tarkentaa omaa sijaintiasi, niin varmasti saat käyttäjiltä kinnaspaikoista paremmin tietoa. Tunnut olevan huolissasi pesuaineiden vaikutuksesta, niin ei se ainakaan puhtaammaksi tule murehtimalla ja pesemättömyydellä.

008
Viestit: 21
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2016 8:31 pm

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja 008 » To Helmi 18, 2016 2:14 pm

Isoista kaupungeista Oulu ja Jyväskylä olisi matkan varrella.

Avatar
_paffa
Viestit: 1552
Liittynyt: To Heinä 21, 2011 11:06 pm
Paikkakunta: Kuopio

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja _paffa » To Helmi 18, 2016 8:54 pm

^ Käyppä Oulussa Reshine Studiolla, siellä on erittäin hyvä tietotaito juurikin noista PPShieldin tuotteista. Voin suositella!

008
Viestit: 21
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2016 8:31 pm

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja 008 » Pe Helmi 19, 2016 2:29 pm

Tuo firma olikin listattuna Ppshieldin sivulla mutta olisin kiinnostunut löytämään sellaisen pesulan missä ei käytetä kovin voimakkaita pesuaineita.

Löysin vielä toisen paikan, kiinnostavan näköisen autokorjaamon, joka tarjoaa myös käsinpesupalvelua http://www.autokorjaamovepsalainen.net/ ... ut&id=1521" onclick="window.open(this.href);return false;
Pesuista kerrotaan, että ne tehdään kintaalla ja kahden ämpärin tekniikalla, ja että kuivauksessa käytetään paineilmaa ja mikrokuituliinoja. Onko kukaan käynyt kokeilemassa?
Tuolla kerrotaan, että hommia tekee Reshine Studion yrittäjänä toiminut henkilö! Mikä tämä juttu oikein on???

Avatar
Modifier
Viestit: 2145
Liittynyt: Ti Touko 04, 2010 12:53 am
Paikkakunta: sjk
Viesti:

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja Modifier » Pe Helmi 19, 2016 3:32 pm

Kummankin pesupalveluja tarjoavan firman puuhamiehet löytyy täältä foorumilta ja otit kumman tahansa, niin pieleen ei mene. Aineet ja metodit on taatusti turvallisia.

008
Viestit: 21
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2016 8:31 pm

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja 008 » Pe Helmi 19, 2016 3:57 pm

Taidan kokeilla tuota jälkimmäistä, kun ajan saa varattua suoraan sivuilta ja on hieman halvempikin. Käyttääkö molemmat samoja aineita?

Aivopesu
Viestit: 56
Liittynyt: Su Huhti 05, 2015 2:06 pm

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja Aivopesu » Pe Helmi 19, 2016 4:50 pm

Reshinella on ilmeisesti pesuhallin vuokrapaikkoja parhaillaan vapaana autonsa pesijöille. Ota semmoinen haltuun, jos omatoiminen olet.

008
Viestit: 21
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2016 8:31 pm

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja 008 » Ke Helmi 24, 2016 3:48 pm

Selvittelin Ppcleanin käyttöturvatiedotteessa mainittuja ainesosia, kun sitä Pesukinnas-tasoisissa paikoissa käytetään ja siinä on mm. kemikaalia nimeltään dinatriummetasilikaatti. Löysin siitä tietoa http://kappa.ttl.fi/kemikaalikortit/khtml/nfin0359.htm" onclick="window.open(this.href);return false; jossa kerrotaan sen olevan piihapon natriumsuolaa, joka on vesiliuoksessa vahva emäs ja se syövyttää alumiinia ja sinkkiä. Ovien sisälle aina valuu pesuainetta, niin mitä sinkityt peltipinnat sanoo tuommoisesta (vai onko määrä pesuaineessa niin vähäinen ettei ole vaikutusta)?
Taidan ensihätään käydä harjattomassa pesussa ja jatkaa käsinpesupaikan etsintää.

OskuV
Viestit: 221
Liittynyt: Ti Touko 13, 2014 11:47 am
Paikkakunta: Kouvola

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja OskuV » Ke Helmi 24, 2016 5:28 pm

Pakko ohimennen mainita, että at-tuotteen tarranpoistospray on aivan loistavaa tököttiä esim moottorin tai pienten pikitahrojen pesuun. Spray sopii erinomaisesti just niihin paikkoihin mihin ei muuten tahdo päästä käsiksi. Just pyyhkäsin aivan kamalan näköiset pakettiauton ovenvälit tuon kanssa ja ei voi kuin ihmetellä sitruksen tehoa. Ihan must hankinta jokaiselle detailerille :thumb:

http://www.motonet.fi/fi/tuote/607071/A ... pray-500ml
"The best or nothing" - Gottlieb Daimler

Avatar
Kylli-täti
Viestit: 394
Liittynyt: Ke Helmi 13, 2013 12:49 am

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja Kylli-täti » Ke Helmi 24, 2016 6:18 pm

OskuV kirjoitti:Pakko ohimennen mainita, että at-tuotteen tarranpoistospray on aivan loistavaa tököttiä esim moottorin tai pienten pikitahrojen pesuun. Spray sopii erinomaisesti just niihin paikkoihin mihin ei muuten tahdo päästä käsiksi. Just pyyhkäsin aivan kamalan näköiset pakettiauton ovenvälit tuon kanssa ja ei voi kuin ihmetellä sitruksen tehoa. Ihan must hankinta jokaiselle detailerille :thumb:

http://www.motonet.fi/fi/tuote/607071/A ... pray-500ml
Pienpoistoon ja liimanpoistoon tarkotetut aineet on melkeen aina samoja, yleensä jos etiketissä on "tar" tai "glue", ne on vielä samassa lauseessa ;) Kannattaa noiden kanssa olla aina varovainen ettei vaan pääse kuivahtaan ja huuhtelee hyvin. Jotkut jättää aivan järkyttävää rantua. Monet myös sen verta tehokkaita et jos mustaa pintaa joutuu hinkkaan liinalla, jää aivan selvä harmaa kohta pintaan.

Juha U
Viestit: 4644
Liittynyt: Ti Syys 13, 2011 8:24 pm

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja Juha U » Ke Helmi 24, 2016 8:25 pm

Minä putsasin valkoisen pakettiauton likaiset ovenvälit Farmoksen powerclanilla. Tuo on myös suihkepullossa oleva rasvanpoistoaine, joka haihtuu itsestään. Irrotti hyvin huollossa sarananvoiteluun käytetyn öljyn tahrimat pinnat. Myös pikeäkin irroitti. Jättää pinnat rasvattomaksi. Kätevä ennen maalausta tehtävään pellin puhdistukseen, sillä tuolla saa varastorasvat pois, eikä tarvitse vedellä huuhtoa, sillä haihtuu pinnasta pois

OskuV
Viestit: 221
Liittynyt: Ti Touko 13, 2014 11:47 am
Paikkakunta: Kouvola

Re: Asiaa liuottimista

Viesti Kirjoittaja OskuV » Ke Helmi 24, 2016 8:38 pm

Kylli-täti kirjoitti:
OskuV kirjoitti:Pakko ohimennen mainita, että at-tuotteen tarranpoistospray on aivan loistavaa tököttiä esim moottorin tai pienten pikitahrojen pesuun. Spray sopii erinomaisesti just niihin paikkoihin mihin ei muuten tahdo päästä käsiksi. Just pyyhkäsin aivan kamalan näköiset pakettiauton ovenvälit tuon kanssa ja ei voi kuin ihmetellä sitruksen tehoa. Ihan must hankinta jokaiselle detailerille :thumb:

http://www.motonet.fi/fi/tuote/607071/A ... pray-500ml
Pienpoistoon ja liimanpoistoon tarkotetut aineet on melkeen aina samoja, yleensä jos etiketissä on "tar" tai "glue", ne on vielä samassa lauseessa ;) Kannattaa noiden kanssa olla aina varovainen ettei vaan pääse kuivahtaan ja huuhtelee hyvin. Jotkut jättää aivan järkyttävää rantua. Monet myös sen verta tehokkaita et jos mustaa pintaa joutuu hinkkaan liinalla, jää aivan selvä harmaa kohta pintaan.
Tää on sitruspohjainen, ei ole hiilivetyjen tai asetonin käryä ja ongelmia. Toki huuhdellen kannattaa käyttää tätäkin. Ihan ehdotonta kamaa :thumb:
"The best or nothing" - Gottlieb Daimler

Vastaa Viestiin