Foorumin säännöt

Foorumin yleiset säännöt ja ohjeet
Urran
Site Admin
Viestit: 8533
Liittynyt: To Heinä 01, 2010 2:58 pm
Paikkakunta: Kerava-Vantaa akseli

Foorumin säännöt

Viesti Kirjoittaja Urran » Ke Helmi 08, 2012 11:05 am

Hei kaikki Pesukinnaslaiset!

Foorumilla ei tähän asti ole ollut tarvetta erikseen tehdä normaalien foorumien tavoista eroavia sääntöjä, tai varsinaisesti kuuluttaa niiden perään. Tästä hetkestä lähtien foorumilla kuitenkin vallitsee säännöt ja ne on lueteltu tässä. Säännöt tulevat voimaan välittömästi tämän viestin julkaisusta ja säännöt voi kiertää/tehdä poikkeuksen vain foorumin moderaattorit ja foorumin omistaja.

Adminit ja foorumin omistajat: Urran, Tke_ ja Hynde.

Muina moderaattoreina foorumilla toimivat alkuunsa Petteri

Mikäli sinulla on kysymyksiä/asiaa moderaattoreille tai peräti sivuston admineille laita yksityisviestiä kenelle tahansa ylläpidosta. Tieto välitetään oikealle henkilölle. Mikäli asia vaatii niin tieto kulkeutuu ylläpidon omalle alueelle käsiteltäväksi. Ja jos et saa vastausta viestiisi niin vois tiedustella missä asia kulkee ja tarvittaessa liittää vaikka useamman ylläpidosta yksityisviestin jakeluun. Ylläpito ei ole palkoillista joten emme "päivystä" jatkuvasti.

Mikäli sinulla on jotain kysyttävää tästä tai haluat kommentoida tätä jotenkin niin voit tehdä sen myös PK.com kehitysideat & palautteet -topicissa.

Ohjeita viestien kirjoittamiseen:
 • Varmista ennen uuden threadin luomista ettei aiheesta ole jo käynnissä keskustelua, ja että olet lisäämässä threadia oikealle alueelle. Varmistus on helppo tehdä esim. sivuston oikeassa yläreunassa aina näkyvällä haku -palkilla. Jos et ole täysin varma alueesta niin laita viesti oikeaksi katsomallesi alueelle, jos tarpeellista niin moderointi siirtää threadin. Foorumin ylläpito haluaa muistuttaa kuitenkin että mikäli asiasi koskee jotain tiettyä tuotetta tai asiaa ja kys. asiasta ei löydy suoraan oikeata topiccia, avaa uusi. Foorumin ylläpito pyytää välttämään topicceja missä käsitellään isoja kokonaisuuksia. Keskustellaan mielummin tuote/työvaihe kerrallaan.
 • Uuden topicin nimeämisen tulee olla kuvaava. Älä laita nimeksi esim. "Myllytys" kun olet kysymässä neuvoja esim. Ford Modeon myllytykseen ja sinua kiinnostaa onko siinä kova lakka. Laita mielummin "Ford Mondeon myllytys - lakan kovuus?". Lue topicin otsikko vaikka kaksi kertaa ja mieti asiaa hetki. Mikäli ylläpito huomaa huonosti kuvaavia nimeämisiä se joko huomauttaa asiasta tai parhaimmillaan poistaa koko topicin (riippuen sisältöarvosta, normaalisti huonoa topicin nimeä juontaa erittäin huono sisältö).
 • Mieti vähintään kahdesti ennen viestin lähetystä ja lue viestisi ainakin kertaalleen läpi ennenkuin lähetät sen.
 • Kiinnitä myös huomiota kirjoitustyyliisi, t31n1x-kieleen puututaan, kirosanoja voi käyttää myös kohtuudella (mieluiten *-merkeillä säestettynä) ja ylimääräisiä välimerkkejä katsotaan pahalla silmällä. Sen sijaan säännöllisiä rivinvaihtoja ei katsota pahalla vaan se tekee lukijalle lukemisesta helpompaa. Kiinnitä myös tähän huomiota oikoluennassa kirjoitusasuun. Ei ole tarve kirjoittaa täydellistä kirjakieltä mutta tuotoksen tulisi olla selkeä ja helppo lukuinen. Esim. eri murteiden vääntäminen on foorumilla kielletty.
 • Foorumilla ei tule lähettää tyhjänpäivisiä sisällöttömiä viestejä. Esimerkiksi viesti, jonka sisältö on pelkkä (animoitu) hymiö tai teksti "LOL" on kielletty. Myös perustelemattomat tuotesuositukset ja vastaavat sisällöttömät viestit kielletty. Kukaan ei halua tietää että sinä olet aina käyttänyt jotain ja sinun mielestä muidenkin pitäisi. Kerro kysyjälle miksi olet käyttänyt ja miksi se on hyvä, tai miksi se mielestäsi on parempi kuin joku toinen tuote. Myöskin sisältöarvoltaan täysi nolla viestit kuten "Lähetin privaviestin" ovat täysin tarpeettomia. Offtopic alueella sisällöttömiä viestejä ei katsota niin pahalla. Kuitenkin jos et ole varma onko sinulla tai viestilläsi mitään annettavaa keskustelulle, älä postaa viestiä.
 • Älä trollaa, älä heitä bensaa liekkeihin äläkä ruoki trolleja. Jos et ole varma mitä tällä tarkoitetaan niin voit käydä lukemassa Trolli -sanan merkityksen esim. täältä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Trolli_(internet)
 • Viestissä oman mielipiteen ylenpalttinen korostaminen tai "huutaminen" kielletty. Tällä tarkoitetaan oman viestin tärkeimpien kohtien tarpeetonta lihavoittamista tai alleviivausta. Myös CAPSI POHJASSA kirjoitetut lauseet tulkitaan "huutamiseksi". Tutustu netikettiin mikäli asia on mielestäsi epäselvä. Foorumin ylläpidolle on ihan sama tulkitsetko kirjoitetun tekstin huutamisena tai et, siitä huolimatta sinua koskee samat säännöt kuin muita.
 • Älä muuta quoteja; pitkää viestiä lainatessa voit poistaa osan tekstistä kunhan se ei muuta lainatun tekstin asiasisältöä tai tarkoitusta. Mikäli sinulla ei ole mitään kysyttävää johonkin tiettyyn kuvaan liittyen, quoteissa ei sallita kuvia. Kuitenkin jos kysymyksesi on jotain kuvaa koskeva, älä quotee kaikkia alkup. ketjun kuvia.
 • URL-tageja tulee käyttää AINA, kun laitetaan linkkejä. Ylläpito poistaa linkit viestistä mikäli niitä ei löydy. Ohje URL -tagin käyttöön.
Kuva
 • Julkaisemiesi ketjujen jatkuva "uppaileminen" ei ole sallittua. Jätä vähintään kolme kokonaista vuorokautta väliä ennenkuin nostat threadisi, ja tällöinkin järkevin tapa toimia, on tarjota asiasta tai ongelmasta jokin lisäkuvaus, joka voi kirvoittaa ratkaisuja. Mieti siis: "Miksi threadiini ei vastattu?". Kauppa-alueilla uppailuille on omat säännöt mitkä käy ilmi kaupankäynnin ohjeista (katso yllä).
 • Suosi modernimpia kuvaformaatteja kuten PNG, JPG ja GIF. PNG tarjoaa häviöttömän kuvanlaadun kuten BMP vieden vain murto-osan BMPn tilasta. Mikäli teet Näyttämö -topiccia niin ÄLÄ laita kuvia linkeiksi. Todella harva jaksaa selata niitä läpi. Sen sijaan käytä mielummin inhimmillistä kuvakokoa (max. 1024px leveä) ja Kuva
 • Animoidut kuvat ovat ns. asia-alueilla oletuksena kiellettyjä. Ethän käytä niitä. Poikkeuksiksi voidaan laskea esim threadin aiheeseen oikeasti liittyvä animaatio sekä huumori topicit.
 • Älä harrasta crosspostailua, älä postaa samaa threadia/viestiä useammalle alueelle/threadiin.
 • Liian pitkät jonot tiettyjä merkkejä voivat rikkoa layoutin joillain selaimilla, pidä siis huolta että pistät kyllin usein välilyöntejä merkkijonoihin ellet tiedä ettei käyttämäsi merkkijono riko layoutia. Esimerkiksi huutomerkki on tällainen merkki jolla layout saattaa mennä rikki.
 • Foorumilla on myös
  SPOILERSPOILER_SHOW
  -tagi millä voit piilottaa esim. offtopic asioita yms. muuten asiallisissa topiceissa (jos offtopic siis vain liippaa käsiteltävää aihetta). Ohje SPOILER -tagin käyttöön.
Kuva
 • Omien kuvien lähettäminen toisten näyttämö -ketjuihin on kielletty. Ylläpito tulee poistamaan ne automaattisesti. Kejun aloittaja voi myös olla yhteydessä ylläpitoon yksityisviestillä tai 'Ilmoita tämä viesti' painikkeella jos ylläpito ei ole reagoinut millään tavalla muiden lähettämiin kuviin.
Keskustelupalstan säännöt:
 • Foorumilla tulee käyttäytyä hyvien käytöstapojen mukaisesti ja muita palstalaisia tulee kunnioittaa. Metsä vastaa kuten sinne huudetaan. Vaikka kuinka mielestäsi olet oikeassa, älä rupea vänkäämään. Anna kaikkien kukkien kukkia ja myhäile mielummin itseksesi. Pidä myös mielessä että foorumilta löytyy monenlaisen tietotason osaavia henkilöitä. Mikäli ylläpito katsoo tarpeelliseksi, huonosta käytöksestä seuraa seuraamuksia. Asiasta on ollut ennenkin vaivaa joten lisätietoja saat tästä topicista: viewtopic.php?f=3&t=1304
 • Vakavasti otettaviin henkilökohtaisiin loukkauksiin puututaan ankaralla kädellä. Myös perusteeton loanheitto sosiaalisesti heikommassa asemassa olevia etnisiä, uskonnollisia, aatteellisia, seksuaalisia ym. vähemmistöryhmiä kohtaan on rangaistavaa. Foorumi ei edusta mitään sukupuolta joten kaikenlainen sukupuolisyrjintä on kiellettyä ja johtaa aina seurauksiin. Koska tämä foorumi ei myöskään edusta mitään automerkkiä eikä mitään rakentelu -suuntautumista ei toisen edustajan rakennelmia, autoja tai vastaavia tule kommentoida negatiiviseen sävyyn. Jos et itse pidä niin pidä tieto itselläsi. Foorumi on kuitenkin auton ylläpitoon ja erityisesti detailingiin suuntautuva, millään muulla ei ole väliä.
 • Spam, floodaus, ketjukirjeet, mainokset (poislukien apupojat) ja muu "roskapostiksi" tulkittava materiaali on ehdottoman kiellettyä. Edellä mainittujen julkaisemisesta annetaan tarpeen vaatiessa välitön porttikielto foorumille.
 • Jatkuva ja/tai toistuva saarnaaminen poliittisista, uskonnollisista, lakiteknisistä kommervenkeistä, jonkin tietyn rakentelusuunnan tavoista, detailing toimintatoista tai tietyistä käytettävistä tuotteista on kielletty. Mutta muistutuksena kuitenkin että detailing foorumilla myös ylläpito katsoo pahalla jos kehut pesuharjojen käyttöä loistavaksi ja saattaa jopa kokea että pyrit saattamaan suomen autot vaaran alaisiksi. Vältä tälläisiä tälläisiä kommentteja säästyäksesi seurauksilta. Ylläpito suosittelee muistamaan kohdeyleisön.
 • Pidä huoli että keskustelu pysyy otsikon mukaisessa aiheessa ja jos tilanne on karkaamassa käsistä niin ehdota uutta otsikkoa (tai oma-aloitteisesti tee semmoinen, linkkaa muille viestiketjun osoite ja provosoi jatkamaan keskustelua siellä). Ylläpito tarpeen vaatiessa "siivoaa" väärästä topicista viestit oikeaan topicciin. Mikäli haluat laittaa offtopiccia johonkin viestiin niin käytä esim.
  SPOILERSPOILER_SHOW
  -ominaisuutta siihen. Mikäli sinua ärsyttää tarpeeton offtopic niin voit ilmoittaa ylläpidolle siitä "Ilmoita viesti" -napin kautta.
 • Noudata Suomen lakeja, laissa kielletty on kiellettyä myös täällä. Esim. P2P-ohjelmilla (ja FTP:n kautta) levitettävistä tekijänoikeuden alaisiksi tulkittavista mediatiedostoista on syytä pitää suunsa supussa. Foorumin ylläpito ei lähde moralisoimaan asiasta mutta tämä on täysin väärä foorumi kys. materiaalille. Samaan hengenvetoon muistutan että vaikka jotain kiellettyä ilmenisikin niin raportoithan asiasta moderointiin yksityisviestinä tai "Ilmoita viesti" -napin kautta. Ylläpito puuttuu asiaan mikäli tarpeellista. Foorumin moderaattorit eivät kuitenkaan esim. huolehdi että näyttämön topiceissa näkyvissä kuvissa ilmaantuvien autojen renkaat on asennettu STRO -normien mukaisesti tai onko viestin julkaisijalla käyttöoikeudet julkaisemiinsa kuviin.
 • Uudet käyttäjät ovat tavallista tarkemman valvonnan alaisuudessa, joten käyttäytykää siivosti ja noudattakaa sääntöjä erityisen tarkoin. Mikäli tarpeellista niin foorumin moderointi muistuttaa sinua asiasta.
 • Käyttämättömät käyttäjätunnukset saatetaan poistaa ylläpidon toimesta. Käyttäjätunnuksissa ei saa altteroida, eli älä tee itsellesi useampaa käyttäjätunnusta. Alttereiden käytöstä seuraa bannia/tilapäistä käyttökieltoa niin altterille kuin alkuperäisellekin tunnukselle.
 • Käyttäjätunnus saa olla yrityksen nimi ainoastaan foorumille hyväksytyillä apupojilla.
 • Pidä huoli että signaturesi on max. 2 riviä korkea oletus-fonttikoolla, sääntöjä rikkovat signaturet poistetaan moderaattoreiden toimesta, toistuvista signaturerikkomuksista seuraa bannit. Signaturessa ei myöskään saa käyttää kuvia, paitsi apupojilla. Tarkemmat lisätiedot täällä: viewtopic.php?f=3&t=722
 • Sukupuolisiveellisyyttä loukkaavat kuvat, gorekuvat yms ovat kiellettyjen listalla kuten oletuksena. Aikuishuumori sallittakoon sille tarkoitetussa topicissa. Jos huumorintajusi pitää sisällä liikeonnettomuuskuvat, gorekuvat tai jotain globaalisti erittäin oudoksuttavat tai joillekkin pahoinvointia aiheuttavia kuvia niin pidä tieto ja kuvat itselläsi. Me emme halua niitä tänne.
 • Jos aikaisemmin rekisteröitynyt käyttäjätunnuksen haltija kokee tulevansa loukatuksi myöhemmin rekisteröidyn käyttäjätunnuksen suhteen on ylläpidolla oikeus muuttaa myöhemmin rekisteröityneen henkilön tunnusta.
 • Oman käyttäjätunnuksen poistaminen vaatii ylläpidon hyväksynnän.
 • Kirjoitettuja viestejä ei poisteta käyttäjän pyynnöstä kuin erityisen painavista syistä.
 • Foorumilla mainostamiseen edellytetään apupoika -titteliä joten muilta se on kielletty. Lisätietoja apupoikien luvista täältä: viewtopic.php?f=3&t=2279. Mikäli haluat olla foorumin apupoika, ota yhteys foorumin ylläpitoon! Allekirjoituksessa ei saa olla mitään sellaista, joka voidaan tulkita mainostamiseksi.
 • Yksityisten väliseen kaupankäyntiin on omat ohjeet. Luethan ne ennen kuin julkaiset myynti/osto tai vaihto -ilmoitusta. Ne löydät esim. tästä: viewtopic.php?f=21&t=1251. Foorumilta löytyy myös "Luotettavat kauppakumppanit" -topic mistä voit käydä lukemassa kommentteja miten kaupankäynti on sujunut käyttäjien välillä. Ylläpito suosittelee että käyt kommentoimassa kun olet tehnyt kauppaa.
Muut säännöt/huomioitavat asiat:

 • Jokaisessa viestissä oikealla puolella puolella, yläreunassa on Ilmoita tämä viesti -nappula (kolmio, kärki alaspäin missä on huutomerkki), se on ensisijainen tapa ilmoittaa asiattomista viestistä. Voit myös laittaa PM (eli yksityisviestiä) valitsemallesi moderaattorille ja hän vie asian eteenpäin. Toivomme käyttäjiltä aktiivisuutta tämän käytössä!
 • Ylläpidon jäsenet eivät mielipiteillään tai teksteillään edusta Pesukinnas.comia vaan ihan omia itseään. Jos joku meistä on jostain asiasta, esim. uskonnosta jotain mieltä ei foorumia kuitenkaan voi kategorisoida/määritellä sen perusteella. Ylläpito tekee pesukintaalle "hommia" ihan talkoovoimin eivätkä he saa siitä mitään palkkaa/etuisuuksia. Foorumin ylläpito ei myöskään ota mitään vastuuta keskustelupalstan sisällöstä vaan jokainen vastaa omista kirjoituksistaan.
 • Kimppatallitoiminta on sallittua kaikille vain silloin kun asiaa hoidetaan pesukinnas.com foorumilla käyttäjien kesken ja kyseistä tilaa koskevat kulut (vuokra, jne) tuodaan julki. Tarvittaessa kysy neuvoa ylläpidolta.
Ystävällisin Terveisin:
Mika/Ylläpito
Vain YKSI LSP!

Avatar
TKe_
Site Admin
Viestit: 4538
Liittynyt: To Elo 12, 2010 8:21 pm

Re: Foorumin säännöt

Viesti Kirjoittaja TKe_ » Pe Loka 05, 2012 8:42 am

Foorumin sääntöihin on lisätty uusi kohta:
 • Omien kuvien lähettäminen toisten näyttämö -ketjuihin on kielletty. Ylläpito tulee poistamaan ne automaattisesti. Kejun aloittaja voi myös olla yhteydessä ylläpitoon yksityisviestillä tai 'Ilmoita tämä viesti' painikkeella jos ylläpito ei ole reagoinut millään tavalla muiden lähettämiin kuviin.

Avatar
TKe_
Site Admin
Viestit: 4538
Liittynyt: To Elo 12, 2010 8:21 pm

Re: Foorumin säännöt

Viesti Kirjoittaja TKe_ » Pe Touko 29, 2015 9:02 am

Muistutuksena tämä:
Pidä huoli että signaturesi on max. 2 riviä korkea oletus-fonttikoolla, sääntöjä rikkovat signaturet poistetaan moderaattoreiden toimesta, toistuvista signaturerikkomuksista seuraa bannit. Signaturessa ei myöskään saa käyttää kuvia, paitsi apupojilla. Tarkemmat lisätiedot täällä: viewtopic.php?f=3&t=722
Myös mainontaan liittyvät säännöt koskevat allekirjoitusta.

Muuttakaa sääntöjen vastaiset allekirjoitukset. Ylläpito tulee poistamaan ensi viikon alussa sääntöjen vastaiset allekirjoitukset.

Vastaa Viestiin