Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Käytit siihen aikaa, rahaa, verta, hikeä tai kyyneleitä. Näytä ne muille!!
Avatar
Lowlife
Viestit: 995
Liittynyt: Ti Maalis 15, 2011 12:15 am

Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja Lowlife » Su Heinä 03, 2016 10:42 pm

Välillä elämässä tuntuu hommat loksahtelevan omille uomilleen lähes automaattisesti ja kaikki tuntuu menevän putkeen. Tämä ei ole sellainen tarina.

Tämä uutukainen, joka on Stuttgartin kokoonpanolinjalta nähnyt päivänvalon herran vuonna 2007 ja tunnistaa itsensä myös koodeilla 911/997 Carrera 4S, saapui ylämaan puunaus studioon, koska herrasmiehenä tunnettu omistaja oli vaihtanut edellisen harraste autonsa uudempaan painokseen. Edelliseen tuli tehtyä aikoinaan myös mittavat toimenpiteet, että saatiin siihenkin julkisivulautakuntaa miellyttävä ulkokuori. Siitä lyhyt video löytyy tuolta:

https://vimeo.com/128658247" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Ilmeisesti edellinen kerta meni sen verran tuubiin, että omistaja luotti myös uuden tulokkaan samaan osoitteeseen. Ja luotto ja usko oli tällä kertaa erittäin lujilla projektin valmistumiseen, myös itselläni!!! :)

Nyt on tullut lätkittyä Nanolex Si3d:ta melkein järjestäen kaikkiin projekteihin ja se tavara on todettu erittäin toimivaksi ja sen saatavuus Laitilasta erittäin hyväksi. Ja tätä projektia edelsi täysin samanlainen auto, avomallisena vain ja siitä tuli ihan järisyttävän hieno. Joten Nanolex olisi ollut tietenkin tähänkin hommaan helppo, hyvä ja halpa valinta, mutta miksi tehdä hommat turhan helpoksi itselle ja ennen kaikkea auton omistajalle.

Kun luonteeltaan tähtää mahdottomaan, eli täydellisyyteen näissä hommissa, sitä jatkuvasti koittaa löytää vielä parempia työkaluja vieläkin parempaan lopputulokseen. Ja kun satuin omistajalle mainitsemaan, että mun tekisi mieli kokeilla tähän projektiin uusia Japanilaisia Kamikaze Collection tuotteita. Omistaja katseli illan kotonaan linkkejä ko. Tavaroilla tehtyihin projekteihin, luki tuoteselosteet ja sisäisti homma niin hyvin, että aamulla tuli vihreää valoa. Auton toimitus sovittiin ja laitoin tavarat suoraan valmistajalta tilaukseen ja aikataulu oli tässä vaiheessa vielä hyvin väljä.

Auto tuli tontille ja näytti, että pinnoitteet tulisivat vähän myöhässä, mutta kerkiäisivät kuitenkin hienosti sovittuihin ajan raameihin. Tieto siitä, että auto on omistajalleen uusi ja polte päästä kiiltävällä autolla baanalle lähes yhtä kova kuin kesäkuun lopun aurinko, sai aikaan sen että tuli tehtyä tavallista pidempää päivää (yötä) auton valmistumisen eteen.

Kun tarinassa tarvitaan yleensä käänteitä, että lukijalla pysyy mielenkiinto niin nyt niitä rupeaa tulemaan.

Laitoin emailipostia Japaniaan ja kysyin mihin ihmeeseen oli idän ihmeaineet jääneet niin sain vastauksen, että siellä oli ollut joku lakko ja tavarantoimitukset olisivat noin 3vko jäljessä, eikä siihenkään voisi varmuutta saada. Kehoituksena sain tilata sama tavara joltain paikalliselta myyjältä. No sumuisilta saarilta oli sitten helppo päätös UF:lta tavara tilata. Soitin vielä ennen tilauksen laittamista, että tuotteet oikeasti löytyvät hyllystä ja vastaus oli positiivinen. Ja kuinka ollakaan aamulla tehty tilaus lähti jo iltapäivästä UPS:lla tekemään matkaa Suomestoliittoon. Kaikki näytti taas hyvältä ja auto oli tässä kohtaa jo muuten valmiina tallissa odottelemassa. Seurantakoodilla selvisi, että paketti olisi jo seuraavana päivänä toimituksessa. Ajattelin jo, että Laitilan oraakkeli on saanut kilpailijan. Tämän perusteella oli helppo omistajallekin pirauttaa ja ilmoittaa ilosanoma. Omistaja teki tämän perusteella varaukset rengasliikkeeseen, kulmiensäätöön ja pakoputkipajalle. Seuraava päivä tuli ja iltapäivästä kun pakettia ei näkynyt tarkistin seurannastan paketin liikkeitä ja kuinka ollakaan se meni karkeasti näin: UK-GER-SWE-FIN-UK :) eli paketti kyllä kävi Suomessa, mutta se oli lajiteltu takaisin Englantiin lähteviin paketteihin ja mikä parasta seurannassa luki, että paketti kadonnut, seuraa tilannetta.

Just tälläistä ei tälläiseen tiukkaan (loppujen lopuksi) aikatauluun todellakaan tarvittu. Soitto kaverille ja alkoi jo usko olemaan koetuksella, toisen auton luovutus venyy, kun ihmeainetta ei ekana saa lakon takia ja sit toisesta paikasta lähetetty paketti oli mukamas käynyt jo melkein tallilla ja sitten kadonnut kuin tuhka tuuleen. Oli pakko jo antaa seurantakoodi molemmille, että peli pysyi avoimena. Tämä siis ihan jo sen takia, että itselle tuli huono fiilis koko paketti hässäkästä ja autoharrastajana ymmärtää toisen poltetta päästä ajamaan. Tässä kohtaa oli hyvin hyvin hyvin lähellä, että olisin ottanut hyllystä Nanolexia ja hoitanut homman sillä maaliin, mutta päätettiin yhdessä, että katsotaan nyt kamikaze kortti loppuun, kun oltiin leikkiin ryhdytty.

Parin päivän metsästyksen, peruuntuneiden rengas/pakoputki yms hommien jälkeen paketti löytyi jälleen UPS:n seurannasta ja se oli taas Englannissa. Ja tää tais olla viikkoa ennen juhannusta torstaina ja viimeinen deadline auton luovutukseen oli sovittu Juhannukseksi joten jälleen näytti hyvältä, kun toimitus kohdassa luki, että paketti olisi toimituksessa perjantaina. Eli taas soiteltiin puolin ja toisin ja kaikki näytti siltä, että saisin viikonlopun aikana kaikessa rauhassa leipoa mäskit niskaan ja desinfioitu auto olis valmis sunnuntai iltana. Taas omistajan oli helppo varata uudet ajat rengas/p-putki hommiin ja ruveta valmistsutumaan juhannus viikon kiireisiin huoletta.

Kuinka ollakaan silloin torstaina satoi vettä ihan törkeästi ja mun iomena ei tainnut siitä oikein tykätä taskun läpi tunkeutuneesta kosteudesta ja alkoi jo silloin illalla osoittamaan vähän lieviä oireita. Perjantai aamu sitten valkeni aurinkoisena ja lähdin duuniin ajelemaan ja aloin katsomaan sähköposteja puhelimesta kun se ipuhelin pimeni viimeisen kerran. Nyt iski heti pikku paniikki, kun mä odotin soittoa UPS:lta ja tietenkään mulla ei ollut auton omistajan numeroa ja muhun ei saanut yhteyttä. Eka puhelin huolto aukes 9.00 ja mä vein heti luurin sinne ja toivoin saavani sen edes sen verran auki, että saisin omistajan numeron. Tunnin turhien elvytys yritysten jälkeen oli lähdettävä puhelinkauppaan keskustan läpi. Hiekka tiimalasissa valui koko ajan, jos en saisi puhelinta kuntoon nopeasti en tietäisi miten paketin kanssa kävisi ja yhteys nettiinkin puuttui, kun olin tienpäällä täysin puhelimen varassa.

Uusi puhelin tuli ostettua ja lähdin jo takas duuniin ajelemaan ja kolmannella kädellä yritin availla uutta luuria. Kaikki näytti menevän hyvin kunnes löin SIM kortin sisään ja se vaan ilmoitti, ettei SIM korttia. Auto sivuun, painitrikoot päälle ja yritin selättää luurin kaikin keinoin, mutta puhelin ei vaan toiminut. Tonni meni kuin mopen perseeseen ajattelin, ku ajoin takaisin liikkeeseen puhelinta vaihtamaan.

Liikkeessä ekana meni taas jonottaessa aikaa, jota ei ollut ja kokeiltiin vielä sim korttiakin mun toiveesta puolueettomaan eri valmistajan puhelimeen ja kortti toimi hienosti. Näytti vaan siltä, että huono tuuri oli päättänyt seurata mua ihan joka paikkaan viikon ajan. No, toinen uusi puhelin kädessä taas autoon ja kiireellä liikenteeseen. Suunilleen pääsin taas samaan kohtaan, kuin edellisellä kerralla kun totesin, että joko nyt on toinen luurikin rikki tai sit mun SIM kortti on mykkä.

U-käännös sujui jo vanhasta muistista ja pienen kinaamisen jälkeen sain liikkeessä myyjän vakuuttuneeksi kortin viallisuudesta ja vihdoinkin sain luurin toimimaan. Kaivoin samantien emailista seurantakoodin ja huomasin tuotteen olevan jo autossa menossa toimitukseen. Yritin soittaa UPS:lle, että saisin jotain yhteyttä paketin sijaintiin. Palvelulinja tietenkin oli varattu, joten skippasin loputkin duunipäivästä ja ajoin suoraan lentokentän UPS:lle.

Ystävällinen henkilö kertoi mulle, että oman alueeni UPS on ulkoistanut toiselle firmalle ja pakettini olisi toisen kuljettajan hallussa. UPS ei osannut muuta kuin toivottaa enää hauskaa viikonloppua. Sain alihankkijan firman jonkun ajojärjestelijän numeron ja yritin saada jonkun kiinni. Tunnin yrittämisen jälkeen selvisi, että tämä alihankkia on ulkoistanut mun alueen edelleen postille, joten postista saa tietoa paketin liikkeistä. Hiekkaa tiimalasissa ei ollut enää montaakaan murusta joten ajoin suoraan paikalliseen postiin kyselemään. Postissa täti ei osannut sanoa juuta eikä jaata ja nyt oltiin taas tilanteessa, että kellään ei ollut mitään hajua missä paketti on ja milloin jos koskaan paketti olisi toimituksessa.

Omistajakin sattui sopivasti soittamaan ja kysymään, miksi muhun ei oo saanut yhteyttä ja miltä uudet aineet vaikuttivat, kun hän näki UPS seurannasta, että paketti oli toimitettu. Piti ottaa ihan täydet keuhkot kun rupesin kertomaan miten hienosti kaikki oli päivän aikana mennyt ja että paketti oli taas teillä tietämättömillä. Se Nanolex pullossa omassa hyllyssä tuntui jo ainoalta vaihtoehdolta. En tiedä miten kaveri jaksoi vielä valaa uskoa, että paketti saapuisi heti alkuviikosta kuitenkin. Joten nanolex jäi hyllyyn ja kaveri perui taas kerran auton tuomiset ja viemiset.

Maanantaina sitten ravasin postissa ja soittelin sinne ja koitin saada jonkun kiinni, joka osaisi sanoa missä mun toimitus viipyy. Ei mitään selkeää vastausta, kaikki käskivät vaan soittelemaan ja kysymään muilta. (Ei mikään ihme, että näistä tehdään linnunpelättejä ihmisten pihoille, ku mitään oikeaa työtä ne ei näköjään osaa tehdä) tiistaina sitten paketista saatiin taas vähän tietoa ja postin oma seurantakoodi. Paketti piti olla toimituksessa silloin tiistaina, joten koko päivän päivystys postipaten takia kotona. Kun menin posteja laatikosta hakemaan niin siellä oli ilmoitus, että pakettia oli yritetty toimittaa, mutta ei oltu pystytty. En tiedä miten sitä oli yritetty toimittaa, mutta koko päivän tähystelin ja olin valppaana, mutta ei sitä kukaan oikeadti yrittänyt toimittaa. Se laiska runkkari ei ollut jaksanut mun pihatietä kulkea, joten oli varmaan imaissut astmapiippuaan sen verran, että jaksoi juuri ja juuri kirjoittaa sen ilmoitus lappusen.

Tiimasissa alkoi olemaan aika hiljaista.

Lapussa, luki, että paketti olisi noudettavissa, ei samana, eikä vielä keskiviikkonakaan vaan vasta torstaina ja silloinkin vasta 19.00. Enhän mä sitä voinut uskoa, joten ravasin koko keskiviikon postissa kyselemässä ja vastaus oli aina sama; tule torstai iltana uudestaan.

Torstai iltana, menin sitten 18.00 aikaan jo pakettia kysymään ja meinasin kuristaa sen tiskin pitäjän, ku se sanoi, että tottakai paketti löytyy, se oli tullut jo viiden aikaa. Ku posti toimittaa yleensä aina etuajassa! 27km matkaan meni melkein viikko!!!

Seuraavassa viestissä päästään sitten syventymään itse pesu/kiillotus/pinnotus prosessiin. Nyt pitää antaa peukalon hetki hengähtää;)
Black isn't a color, it's a career.

Avatar
Lowlife
Viestit: 995
Liittynyt: Ti Maalis 15, 2011 12:15 am

Re: Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja Lowlife » Ma Heinä 04, 2016 12:11 am

Kuva

Johtuen siitä ipuhelimen pois menosta, paljon kuvaa ja videota katosi myös. Suurimmaksi osaksi vielä projektin alkuvaiheista.

Auto oli tosiaan juuri vaihtanut omistajaa ja autoon oli juuri "tehty" merkkiliikkeessä maalipinnan ja sisustan "ehostus" :LOL:

Koska autoon oli meininki kuitenkin tehdä kaikki, ei tarvinnut miettiä vahaystävällisiä esipesu vaihtoehtoja.

*Tujut liukkarit ekana muhimaan
*huuhtelu paineella
*lancella BH vaahdot niskaan
*huuhtelu
*nanoskin pien poisto
*BH korrosal rautaromun siirtoon
*Toinen kierros vaahtoa
*dodo shampoo + kinnastelu
*Zaino claybar kaikkiin maalattuihin osiin ja laseihin

Pesun jälkeen ilta-auringossa oli mukava taas todeta miten päin persettä palkkansa näillä hommilla tienaavat nää hommat tekee. Sisusta oli ehkä just imuroitu liikkeessä, maalipintaan oli ajettu hologrammi koneella kunnon allekirjoitukset ja silti pinnoilta sai ottaa kunnolla kaikkea paskaa pois. Koska tiedän uuden omistajan arvostavan auton siisteyttä ja osaa myös siitä itse jatkossa huolehtia, oli koko homma tehtävä alusta alkean kunnolla.

Kuva

Autoon on laitettu Turbon vanteet, jotka sopivan tyyliin hemmetin hyvin. Pintapuolinen putsaus tässä kohtaa. Perusteellisempi putsaus tehtiin pyörät irrallaan.

Kuva

Pesun jälkeen muutamat kuvat illan päätteeksi. Holoja, naarmuja... Just "tehty." :)

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Auto siirrettiin kiireen vilkkaa sisätiloihin. Työvaloissa, auto näytti vielä hurjemmalta.

Kuva

Auto nosturille ja pyörät pois.

Kuva

Kuva

Kuva

Pyörät olivat pintapuolisesti pesun jälkeen ihan ok, mutta sisäpuolelta törkyä löytyi sitten sitäkin enemmän. Vanhojen liimapainojen liima jämien poisto oli lystikästä touhua. Yhteensä 48kpl niitä ksyleenillä otin pois. Sopivan sekaisin sitä saa pään näköjään sillä kamalla :-D

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Ajoin spiderilla ja virtus UHD:lla ekan vedon ja sain tosi hyvän pohjustuksen 472+ ja virtuksen keltainen viimeistelyyn. Makitan sotaratsu rotarylla ajaninen on aina vaan yhtä vaivatonta.

Jatkuu...
Black isn't a color, it's a career.

Avatar
Lowlife
Viestit: 995
Liittynyt: Ti Maalis 15, 2011 12:15 am

Re: Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja Lowlife » Ma Heinä 04, 2016 12:42 am

Pyöristä sai sen verran siistit, että piti ne pyöränkotelotkin käydä läpi:

*liuotinpesu
*foamit
*brushailua ja hankausta ja saman toistoa
*tornadorilla vielä vaikeat paikat sai tehtyä
*303 pintaan muoviosiin
*Nanolexia maalattuihin

Kuva

Harjaksia.

Kuva

Auto levitoimaan.

Before
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

After
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Huomattavasti mukavampi lyödä pyörät takas paikoilleen.

Jatkuu..
Black isn't a color, it's a career.

Avatar
Lowlife
Viestit: 995
Liittynyt: Ti Maalis 15, 2011 12:15 am

Re: Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja Lowlife » Ma Heinä 04, 2016 12:45 am

Tein projektista pari videota. Tässä ekassa vähän lähemmin maalipinnan tarkastelua ja before juttuja. Kakkososassa sitten taas valmiimpia juttuja.

Osa 1

https://vimeo.com/173236755" onclick="window.open(this.href);return false;
Black isn't a color, it's a career.

Avatar
Lowlife
Viestit: 995
Liittynyt: Ti Maalis 15, 2011 12:15 am

Re: Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja Lowlife » Ma Heinä 04, 2016 6:25 am

Varsinainen päähommahan oli maalipinnan siistimimen. Mittailin auton värit läpi ja missään ei löytynyt mitään poikkeamaan normi määriin, joten hyvällä fiiliksellä pääsi autoa tekemään. 115-135 oli lukemat kauttaaltaan. Ekana kävin kuitenkin tavaratilankannessa olleiden kiveniskujen kimppuun.

Porschen oma väri ja lakka combo tuli auton mukana, joten kevyesti ekana kävin kaikki reiät Dremeliin sopivalla kartion mallisella terällä (käsin). Pyörittelin iskut siisteiksi ja sitten paineilmalla pölyt pois ja 3m maalin preppaus litkulla vielä pyyhkäisin paikat läpi. Sitten väriä pullosta jokaiseen mahdollisimman siististi. Tykkään yrittää jättää värin vähän montulle ja lakan sitten vähän koholle. Väriä laitoin kolmeen kertaan, että olin tyytyväinen ja lakkaa kahteen kertaan. Hioin niitä 600-6000grit. Aika hyvät niistä sai, kymmenestä kohdasta viidi jäi sen verran koholle, että oikeasta kulmasta katsottaessa, oikeassa valaistuksessa ne pystyy huomaamaan, mutta nopeasti vilkaistuna niitä ei kyllä enää erota.

Ylläolevassa videossa tais olla vähän videota tosta mun hioma menetelmästä.

Kuva
Kuva
Kuva

Tollaista rakennusteippiä vasten on hyvä paikallisesti hioa noita kohtia. Lopuksi vielä 1500-6000 tuella hiottuna isommalta alueelta ennen kiillotusta.

Kuva

Aika hyvin hävis. Kuvassa taitaa olla naaman perusteella Ferdinand Porsche itse :)
Black isn't a color, it's a career.

Avatar
Lowlife
Viestit: 995
Liittynyt: Ti Maalis 15, 2011 12:15 am

Re: Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja Lowlife » Ma Heinä 04, 2016 6:52 am

Edellisestä projektista tuli hyvää jälkeä käyttäen Virtus 472+ ja keltainen ja valkoinen laikka set uppia, eikä se pettänyt tälläkään kertaa. Pinnat tuli pääosin ajettua Rupes 21 mkII:a ja Flex VRG 3401:lla. Ainoastaan konepeitossa ja tavaratilan kannessa käytin alkuun Rupesin Mf laikkaa, takana oli sen verran rankempaa naarmua ja edessä oli vesihioma jälkeä, joten hommaa nopeutettiin tolla mf laikalla.

Suurin osa 50/50 shoteista meni puhelimen mukana:( mutta jotain lähtökohtaa demonstroivia kuvia on.


Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Ensimmäiset testi vedot suoritettiin katolla ja alkoi heti näyttämään paremmalta.

Kuva

Ipastelut ja auto ulos.

Kuva

Testi veto oli sen verran rohkaiseva, että samalla kaavalla päätettiin jatkaa.
Black isn't a color, it's a career.

Avatar
Lowlife
Viestit: 995
Liittynyt: Ti Maalis 15, 2011 12:15 am

Re: Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja Lowlife » Ma Heinä 04, 2016 7:11 am

Kun autoa oli kutiteltu tarpeeksi tuntui, ettäväri tummeni koko ajan ja valoissa siitä alkoi taittua ihan uusia sävyjä.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Sitten jälleen oli aika tujuille liuottimille ja vaahdoille ja pesulle ennen BH cleanser fluid pyyhintää ja pintojen tarkistelua.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Tässä kohtaa oltiin siis enää pinnoitteita vailla, kiillotus oli saatu päätökseen.
Black isn't a color, it's a career.

Avatar
Lowlife
Viestit: 995
Liittynyt: Ti Maalis 15, 2011 12:15 am

Re: Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja Lowlife » Ma Heinä 04, 2016 7:23 am

Sisusta otoksista myös suurin osa on M.I.A., mutta homma tuli aloitettu perus imuroinnilla, sen jälkeen kaikki matot vesi-imurilla läpi, kaikki muovit 303 pinnoitus ja nahat LeChatilla. Kiiltävän musta nahkarattikin palautui takaisin miellyttävän satiinin väriseksi ja uuden tuntuiseksi. Kaikki sai pintaansa Nanolexin sealantin.

Kuva

Penkin pesua, se lian määrä jaksaa aina yllättää.

Kuva

Nätti OEM tyylinen mattamainen jälki.

Kuva

Mainoskuva. (Provikoita odotellessa ;))

Kuva

Kaikki lasit vedettiin sisäpuolelta Zainin clear viewlla ja ulkopuolelta pinnotettiin Gyenillä.
Black isn't a color, it's a career.

Avatar
Posambique
Viestit: 2746
Liittynyt: Ke Marras 03, 2010 5:51 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja Posambique » Ma Heinä 04, 2016 10:49 am

Helvetin hienoa jälkeä!
"Urku auki, pelti kii"

Juha U
Viestit: 4644
Liittynyt: Ti Syys 13, 2011 8:24 pm

Re: Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja Juha U » Ma Heinä 04, 2016 11:04 am

Aivan huippua. Kivasti kerrottu päivien tapahtumat, oli oikein kiva lukea. Videot vielä kruunasi homman :thumb:

Avatar
seatts
Viestit: 1715
Liittynyt: Ti Kesä 22, 2010 10:58 am
Paikkakunta: Sauvo

Re: Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja seatts » Ma Heinä 04, 2016 12:19 pm

Hienoa jälkeä ja vielä hienommin kerrottu mitä tehdään :good:

Kerro nyt vielä jotain tuosta pinnoitteesta.

Avatar
Lowlife
Viestit: 995
Liittynyt: Ti Maalis 15, 2011 12:15 am

Re: Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja Lowlife » Ma Heinä 04, 2016 1:23 pm

Sorry, piti pitää pieni paussi raportoinnista. Enää ei kehdannut tän takia töistä skipata. ;)

Eli elettiin juhannus viikon torstai iltaa kun nano sushit oli vihdoin ja viimein saatu hyppysiin. Joten vielä oli juhannusaattoon ruhtinaallisesti aikaa. Ei muuta kuin reipas ryhti ja iloinen ilme päälle ja tallille yöksi. Tarkoitus oli laittaa pohjille Kamikazen Miyabi Coat, jota on verkossa hehkutettu viime aikoina aikalailla monien high-end viimeistelyjen yhteydessä. Miyabin päälle on Kamikazella tarjolla vielä muutamia vaihtoehtoja ISM ja infinity wax. Mä halusin ehdottomasti ottaa tyypit tosta infinity waxista, koska siinä on joku 43% samaa pinnoitetta kuin Miyabissa ja loput carnubaa, jolla pitä säihke viedä seuraavalle astraalitasolle ja ylikin. :D

Kuva

Pakkauksesta kuoriutui tollanen 30ml flinda. Kamikaze ei kehoita kerrostamaan samaa tuotetta, joten 30ml puteli riittää 2-4 autoon. Vapisevin käsin valmistelujen jälkeen korkki auki ja odottamaan millainen pullonhenki sieltä ulos leijailee. Ei mitään draamaa, ei yleensä pinnotteille tyypillistä myrkyn katkua. Tavaraa levittimeen ja hinkkaus talkoot käyntiin. Olosuhteet oli tallissa just sopivat. :)

Kuva

Tää oli hyvin samanlainen levittää kuin muutamat muutkin pinnoitteet, mutta ilman turhaa kiirettä sai tehdä. Aluksi varovasti paneeli kerrallaan valmiiksi, vaikka ohjeissa sanottiin, että voi pyyhkiä 20min päästä. Lopulta levitys pariin paneeliin kerralla ja sit pyyhintä. Pyyhintä oli todella kivuton toimenpide.

Kuva

Auton pinnoitti noin 1,5h aikana, kun hitaasti nautiskeli. Ensi vaikutelma 4500w keinovalon alla oli jo rohkaiseva. Näytti aivan siltä, että jokainen metallikide maalissa huusi, että katsokaa minua!!! Ihan kuin auton päällä olisi oikeasti lasia suojana. Väri meni ihan mustaksi, metsku loikkasi silti ihan uudella tavalla. Hyvin tuli uutta virtaa asennukseen joskus 4.00 juhannus aamuna. Ei malttanut millään odottaa, että aurinko kunnolla nousisi ja pääsisi näkemään auton kunnon valossa.

Alkuperäinen (alkuperäinen alkuperäinen oli tässä vaiheessa unohdettu jo ajat sitten;)) ajatus oli laittaa pelkkä Miyabi pintaan ja luovuttaa auto juhannus aamuna ja laittaa infinity wax vasta juhannuksen jälkeen. Mutta pari muuttujaa yhtälössä, kuten sateinen keli sai meidät siirtämään auton noudon vasta juhannus päivään.

Mutta tässä muutamia kuvia ulkona pelkän Miyabin jälkeen.

Kuva

Ekana puolipilvisenäkin kiteet loistaa läpi hienosti. Kamikazelta sanotaan, että kiilto on parhaimmillaan vasta 3vrk kuluttua pinnoituksesta, joten tää vaikutti jo lupaavalta.

Kuva

Puolipilvisenäkin näkyi hyvin myös miten hemmetin musta auto oli.

Kuva

Sitten pilvet vielä kerran raottivat sen verran, että se julma kiilto tuli sieltä esiin. Lasimainen on kyllä efekti, ei niinkään sellainen rasvaisen kiiltävä, vaan upean syvä loisto.


Kuva

Rupes minäpuhelimen linssistä loppumaan ominaisuudet ton kiillon kuvauksen kanssa.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Seuraavaksi vielä pläjäys infinity waxista.

Tässä välissä voi kurkata jo ton videon kakkos osan, jossa näkyy jo valmiita juttuja:

https://vimeo.com/172466655" onclick="window.open(this.href);return false;
Black isn't a color, it's a career.

Avatar
Lowlife
Viestit: 995
Liittynyt: Ti Maalis 15, 2011 12:15 am

Re: Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja Lowlife » Ma Heinä 04, 2016 7:25 pm

No nyt kun juhannusaattoyönä oli tullut Miyabit laitettua pintaan, oli mitä parhain tapa jatkaa juhannuksen juhlintaa samoissa Kamikaze tunnelmissa. :) infinity wax pitäisi olla yksi markkinoiden pitkäkestoisimmista carnauba tuotteista ja kiiltoa pitäisi tulla entisestään lisääntyneen suojan kaveriksi.
KAMIKAZE created an entirely new product category when they developed their new INFINITY WAX...The Ultimate Hybrid Performance Wax!

Utilizing 53.7% high grade Carnauba Wax, and 39.2% Japanese glass coating, INFINITY WAX combines the best of both worlds...the amazing gloss of wax, with the durability of glass coating. Whereas most waxes will only last a month or two, INFINITY WAX is designed to last upwards of several years! For maintenance of INFINITY WAX, it is recommended to use OVERCOAT by KAMIKAZE.

INFINITY WAX deepens and enhances the colors of your car, and will look great on everything from bright white to pure black.

For the ultimate in paint protection, use INFINITY WAX on top of one of the other KAMIKAZE coatings (MIYABI COAT, ISM COAT). The looks are absolutely amazing, and the protection is unmatched.
Kuva

Ohje kuuluu, että tavara sotketaan ekana purkissa tikun avulla ennen levitystä. Veivasin noin 2 minuuttia ja sitten levitin sen ohuesti kuin minkä tahansa vahan. IW pitäisi antaa olla pinnalla 90-120min olosuhteista riippuen. Mä annoin olla maksumimin ja varmaan tallinlämpökin oli jo 30 astetta, joten IW oli ainakin kuivunut. :) Silti pois pyyhintä kävi helposti. Ja OMG se värin syvyys...

Kuva
Kuva

Ektoplasmat pinnassa maatumassa, odottavan aika oli pitkä. :)

Sitten sitä valmista huttua:

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Aika tehokkaasti toi kuvanpakkaaminen vie laatua noista kuvista.
Iso kiitos auto omistajalle. Ja kuin kohtalon ivana tänään tuli se alunperin Japanista tilaamani satsi!!! :)

Pitäis välillä jaksaa väsätä näitä juttuja tännekin.

Kiitos ja kummarrus kaikille jotka jaksoivat lukea ensimmäisen viestin edes puoliväliin :)
Black isn't a color, it's a career.

Avatar
seatts
Viestit: 1715
Liittynyt: Ti Kesä 22, 2010 10:58 am
Paikkakunta: Sauvo

Re: Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja seatts » Ma Heinä 04, 2016 8:13 pm

Mitäs noi Kamikazen tuotteet maksoi?

Avatar
Lowlife
Viestit: 995
Liittynyt: Ti Maalis 15, 2011 12:15 am

Re: Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja Lowlife » Ma Heinä 04, 2016 8:24 pm

seatts kirjoitti:Mitäs noi Kamikazen tuotteet maksoi?
http://www.theultimatefinish.co.uk/kami ... -coat.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.theultimatefinish.co.uk/kami ... -30ml.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Tuolta tulee tavaraa usein otettua ja on yleensä toiminut tätä ups/posti episodia lukuunottamatta hienosti.
Black isn't a color, it's a career.

MAR4
Viestit: 57
Liittynyt: Ke Joulu 17, 2014 11:10 pm

Re: Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja MAR4 » Ma Heinä 04, 2016 9:27 pm

On kyllä ollut episodia kerrakseen, mutta :shock: kuinka järkyttävän hienoa pintaa onkaan taas loihdittu! :good:

Avatar
Manke
Viestit: 58
Liittynyt: Pe Tammi 27, 2012 6:18 am

Re: Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja Manke » Ma Heinä 04, 2016 11:04 pm

Olipahan tarina :) Aivan uskomaton lopputulos ja kiilto on kyllä!

Avatar
Lowlife
Viestit: 995
Liittynyt: Ti Maalis 15, 2011 12:15 am

Re: Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja Lowlife » Ke Heinä 06, 2016 1:11 pm

Kiitokset kaikille tasapuolisesti. Koitan vähän aktivoitua näiden juttujen suhteen itsekin, rupeaa aina laiskottamaan ku pitäis juttua tehdä. :)
Black isn't a color, it's a career.

Avatar
Hynde
Site Admin
Viestit: 4250
Liittynyt: Ma Kesä 28, 2010 11:36 pm
Paikkakunta: Sipoo / Ylläs

Re: Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja Hynde » Ke Heinä 06, 2016 8:49 pm

Silkkaa pornoa... 8-)
Kaikki liha tottelee kuria...

Avatar
seatts
Viestit: 1715
Liittynyt: Ti Kesä 22, 2010 10:58 am
Paikkakunta: Sauvo

Re: Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja seatts » Ke Heinä 06, 2016 9:07 pm

No nyt oli hyvä topicci kun Hyndekin kirjoittaa jotain, toivottavasti kirjoittelet jatkossa enemmänkin. :thumb:

Juha U
Viestit: 4644
Liittynyt: Ti Syys 13, 2011 8:24 pm

Re: Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja Juha U » Ke Heinä 06, 2016 9:57 pm

seatts kirjoitti:No nyt oli hyvä topicci kun Hyndekin kirjoittaa jotain, toivottavasti kirjoittelet jatkossa enemmänkin. :thumb:
+1 :thumb:

Deadbeat111
Viestit: 316
Liittynyt: Ke Joulu 17, 2014 1:00 am
Paikkakunta: Kouvola

Re: Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja Deadbeat111 » Ke Heinä 06, 2016 10:21 pm

Viimenään oli aikaa syventyä tähän tarinaan. Sai hyvät iltanaurut kommelluksista :lol:

Auto ja projekti tietenkin ihan kultaa. Mukavaa kun oli Kamikazet lsp:nä. Itsekin katsellut joskus niitä sillä silmällä.

Jantsu
Viestit: 103
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2012 7:45 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja Jantsu » Pe Heinä 08, 2016 12:57 am

Mukava oli lukea.
Onko viiliksiä antaa rupeli vs 3401?

Kukke
Viestit: 29
Liittynyt: Ke Elo 21, 2013 5:01 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja Kukke » To Heinä 14, 2016 3:51 pm

Nyt on Possu saatu arvoiseensa kuntoon, aivan tajuttoman siisitä jälkeä!
Peugeot 206 SW 1.6 16V -02
Projektina: VW Polo 1.3 CL -83

Avatar
JUMA
Viestit: 2196
Liittynyt: Ti Touko 04, 2010 6:49 pm
Paikkakunta: Vantaa, Martinlaakso

Re: Porsche 911 + Kamikaze Collection = Juhannusyön taikaa

Viesti Kirjoittaja JUMA » La Marras 05, 2016 1:39 pm

Hienosti kerrottu (hengästyin ite jo pelkästä lukemisesta!) ja jäätävän hienoa paneutumista työnjäljestä puhumattakaan!


Sent from my iPhone using Tapatalk

Vastaa Viestiin